Header Ads

Nomad (2005/II)


Nomad (2005/II)

Kazahstan-ul (sec XVIII) este divizat in mai multe triburi si deci vulnerabil in fata unui eventual dusman. Acest lucru se adevereste cand un nou dusman le ameninta constant granitele. Singura speranta a Kazahstanului este profetia despre nasterea unui copil (Mansur) despre care se crede ca va uni toate triburile. Despre aceasta profetie afla si dusmanii care incearca pe toate caile sa gaseasca si sa omoare copilul.Din fericire copilul este salvat din mijlocul unei lupte de inteleptul Oraz un invatat si un razboinic apropiat al tatalui lui Mansur ( sultan al unuia dintre triburi).
Deoarece la curtea tatalui lui Mansur se gaseau tradatori care ar fi divulgat secretul supravetuirii copilului se ia decizia ca Oraz sa-l creasca undeva in izolare, antrenand-ul sa devina un razboinic adevarat alaturi de alti baieti ai triburilor vecine. Toti tinerii crescuti de Oraz devin razboinici destoinici si gata de lupta....
Filmul Nomad a devenit realitate din dorinta presedintelui kazahstanez, Noursoultan Nazarbaïev, a carui intentie a fost contracararea efectului negativ al filmului Borat. Compozitorul Carlo Siliotto a fost nominalizat la Globurile de Aur 2007 pentru coloana sonora a filmului.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.