Header Ads

“7 CUVINTE” – Povestea unui biruitor GHEORGHE CALCIU

7 CUVINTE

„7 Cuvinte” este povestea unui om care a petrecut 21 de ani dupa gratii. Gheorghe Calciu, student la Medicina, intra in inchisoare in 1948, pentru „vina” de a-si fi iubit tara si credinţta.

 Timp de 16 ani trece prin experiente - limita: reeducarea de la Pitesti, cavoul mortii din Jilava, „ispitirile” de la Aiud.

“7 CUVINTE” – Povestea unui biruitor GHEORGHE CALCIU

Dupa eliberare, intr-o tara ingrozita de teroarea Securitatii, rosteste in Bucuresti, 7 Cuvinte catre tineri, un indemn la un „zbor inalt”, eliberator din sclavia materiei. Este arestat si condamnat la moarte, apoi expulzat in America.

 Un destin cu pogorari la iad, gesturi „nebunesti” de jertfa si inaltari taborice. Peste 30 de oameni depun marturie despre viata Parintelui Gheorghe Calciu, intr-un documentar artistic caruia nu-i lipsesc verva, sensibilitatea si umorul.
 Pentru filmul “7 Cuvinte” dedicat parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa s-a muncit foarte mult. Si s-au cheltuit bani pe masura acestei munci. Exista vizionari ale filmului in marile orase ale tarii unde intrarea este gratuita (!). 

La Bucuresti intr-o sala de 730 de locuri au fost 1100 de oameni, la Bacau, la teatrul de vara “Radu Beligan”, intr-o sala de 1500 de locuri au incaput 1600 de oameni.


 Vor urma proiectia la Tulcea –  (FB event https://www.facebook.com/events/446240245539318/ ). Se pregatesc Iasi, Braşov, etc. Intrarea la vizionarea filmului este gratuita, tocmai pentru a fi vazut de toată lumea. 

Cei care nu ajung la film au optiunea cumpararii DVD-ului la un pret foarte mic. Online nu va fi postat. La realizarea sa a participat si Manastirea Diaconesti. Iata si un cuvant al parintelui Amfilohie Branza de la Manastirea Diaconesti:
7 CUVINTE
Sursa:
[1] blogul lui saccsiv, youtube
   

Niciun comentariu

Un produs Blogger.