Header Ads

Batalia pentru Sevastopol (Battle for Sevastopol) 2015

Battle for Sevastopol


Batalia pentru Sevastopol (Battle for Sevastopol) 2015




Batalia pentru Sevastopol (Engleza: Battle for Sevastopol, Rusa: "Битва за Севастополь";) este un film biografic rusesc despre Ludmila Pavlicenco, o tanara care s-a alaturat Armatei Rosii pentru a lupta impotriva invaziei Germaniei naziste care invadase URSS-ul, devenind o lunetista de elita in timpul asediului orasului Sevastopol intre 1941 si 1942.


Ludmila Pavlicenco, tanara fiica a unui militar sovietic de cariera, dovedeste absolut intamplator calitati umitoare in timpul unui concurs de tir si ajunge in vizorul armatei sovietice.

Este recrutata, instruita si perfectionata pentru a deveni lunetista. In timpul asediului orasului Sevastopol, intre 1941 si in1942, Ludmila este una dintre cei mai eficienti lunetisti care participa la aceste ostilitati.

Dupa invazia germana a Uniunii Sovietice, studenta Ludmila Pavlicenco paraseste bancile universitatii pentru a deveni soldat in regimentul 25 de infanterie. Ia parte la Batalia pentru Odesa si apoi la apararea orasului Sevastopol.

Dupa ce ajunge ca lunetist la 309 victime confirmate, ea este trimisa in SUA pentru a face propaganda in scopul obtinerii suportului american, perioada in care se intalneste cu Eleanor Roosevelt.

Batalia pentru Sevastopol (Battle for Sevastopol) 2015

Niciun comentariu

Un produs Blogger.