Header Ads

Povestea lui Ragnar Lothbrok din Vikings (History), bazata pe fapte adevarate

Vikings

Vikings (Vikingii) este o productie irlandezo-canadiana, o drama istorica, un serial de televiziune bazat pe un scenariu scris de Michael Hirst pentru postul de televiziune History. Serialul de televiziune este inspirat din saga unui legendar conducator nordic de pe vremea incursiunilor vikinge in Europa, Ragnar Lothbrok, intrepretat de catre Travis Fimmel

Povestea lui Ragnar Lothbrok din Vikings (History), bazata pe fapte adevarate


Dintr-un simplu fermier, care pretinde ca este un descendent al zeului Odin, conditia sociala a lui Ragnar evolueaza pe parcursul serialului pana ajunge sa devina conte al Kattegat-ului, asezarea sa natala, dar si un razboinic de temut si un explorator al pamanturilor ncunoscute de dincolo de mari, pentru ca intr-un final sa devina rege al Danemarcei.



Ragnar a fost urgia care s-a abatut asupra Frantei si Angliei, precum si tatal multor fii de renume, inclusiv Ivar Ragnarsson, Björn Ironside Halfdan Ragnarsson, Sigurd Snake-in-the-eye, si Ubba.

Potrivit legendei, Ragnar a fost casatorit de trei ori: cu Lagertha, o luptatoare demna si apriga in lupta  aidoma unui barbat, cu Thora Borgarhjǫrtr, de vita nobila, si cu Aslaug.

Pentru cei care sunt deja familiarizati cu serialul si le face placere sa-l urmareasca recomand urmatorul generator de nume nordic, nume de viking:




Niciun comentariu

Un produs Blogger.